Ervaringen van cliënten

In verband met mijn klachten ben ik terecht gekomen bij Caroline. Vanaf het eerste moment was er een zeer fijne klik. Ze luistert aandachtig en laat je in je waarde.
Caroline geeft je weer handvatten waar je mee verder kan. Caroline geeft je het gevoel dat niets raar is en alles bespreekbaar is. Ik vond mijn gesprekken zeer waardevol en zal zeker bij haar terug komen als er weer wat is.

Debby

De afgelopen maanden had ik de gelegenheid om coaching gesprekken te volgen bij Caroline. Zij was vriendelijk en rustig en nodigde mij uit om mijn verhaal te vertellen. Caroline is een goede luisteraar. Doormiddel van vragen en opmerkingen van Caroline kreeg ik de mogelijkheid verschillende situaties ook van een ander standpunt te bekijken. Daardoor kon ik zien dat ik nog meer opties had dan ik had verwacht. De gesprekken met Caroline hebben mij geholpen in een moeilijke tijd meer duidelijkheid en rust te krijgen.

MW

In augustus 2021 kwam ik er achter dat ik borstkanker had. In september begon ik met 4 zware chemokuren gevolgd door 12 lichte kuren. Daarna een borst besparende operatie en tot slot bestralingen. Een begin van een lang traject. Ik sta er positief in en mijn uitgangspunt is zoveel mogelijk zonder angst te herstellen en te leren van deze situatie. De eerste 4 kuren waren zwaar. Fysiek en geestelijk gebeurt er nogal wat.
Ik kwam er na de tweede kuur achter dat ik het niet alleen hoefde te doen, maar dat ik hulp mocht vragen en mij open mocht stellen om over deze situatie te praten. 
Ik kwam toen in contact met Caroline. Hoe fijn was het om in deze emotionele, vermoeiende tijd een coach te hebben. Een coach, die zich door eigen ervaring kan verplaatsen in jou. Maar daarnaast ook kennis heeft van de effecten van chemo, en welk effect dit fysiek en emotioneel kan hebben. Bijvoorbeeld, weet hoe het is om haren kwijt te raken, opeens zoveel energieverlies te hebben, dat alles per moment anders kan aanvoelen.
Fijn om herkenning te horen, erkenning te krijgen. 
Fijn om niet alles uit te hoeven leggen, maar ziet dat Caroline weet en voelt wat er met jou gebeurt.
Dat er ook gevraagd wordt na hoe het gaat met jou, hoe het gaat met je partner, omdat die in een ander verwerkingsproces zit dan jij, en dat je elkaar niet automatisch begrijpt.
Dat ik een keer samen met mijn partner naar Caroline ga, zodat zij als deskundige ook aan hem nogmaals kan uitleggen wat de effecten kunnen zijn van het traject.
Dat mijn partner ook eens alleen met de coach praat om zijn verhaal en machteloosheid te bespreken.
Dit alles heeft mij en ons ontzettend gesteund en geholpen met het verwerkingsproces.
Mooi, om daar meteen in het traject mee bezig te zijn. Ik voelde veel erkenning. Ik voelde mij gesterkt door de gesprekken en daardoor begreep ik dat ik sommige dingen niet persoonlijk hoefde te maken. Maar dat die het gevolg kunnen zijn van bijvoorbeeld de chemo. De daarbij horende vermoeidheid omdat je lichaam zo hard aan het werk is om te herstellen. Mijn grootste les is dat iedereen vanuit de beste bedoelingen waarschuwt voor allerlei effecten, maar dat ik er neutraal in wil stappen, zodat ik ervaar hoe de behandeling  effect heeft op mij. En dat ik mij niet laat beïnvloeden door ervaringen, onwetendheid en angst van anderen, wat ik vaak hoorde van ziekenhuis, Fysio en Caroline. Iedereen zou ik adviseren om begeleiding te nemen van een coach, die naar je luistert en je deskundig kan helpen. Maar vooral naar jou persoonlijk luistert en er voor jou is. 
Mijn lessen. Ga neutraal in de behandeling en ervaar wat jet met jou doet, en blijf in beweging. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk, want je lijf is hard aan het werk.
Caroline bedankt voor je enthousiasme en inlevende begeleiding.

Margreet en partner

Scroll naar top