Wie ben ik?

Even voorstellen!

Mijn naam is Caroline Vallentgoed, ik ben geboren in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Ik woon in Westervoort en heb drie kinderen, één zoon en twee dochters.
Mijn rugzak met levenservaringen zit aardig gevuld en ik  heb hard gewerkt om deze grotendeels (want we blijven altijd leren en ontwikkelen) goed te verwerken. Ik ben ervaringsdeskundige op oncologie gebied en op diverse vlakken van verlies en rouw en heb gelukkig de eigenschap om “leerzame negatieve gebeurtenissen” om te zetten in een positief proces.

Ik zing in een band, hou van lezen, koken en muziek luisteren en leuke dingen doen.  Ik hou van aanpakken, kan me aanpassen en kan genieten van gezelligheid en mensen om me heen.

“I am not what happened to me, I am what I choose to become” 
~ C.G. Jung

Motivatie en Diploma's

Mijn motivatie om te werken als coach bij kanker en verlies en rouw begeleiding:

Na het verzorgen tot het einde van iemand in mijn naaste omgeving tijdens het oncologie-traject, heb ik 7 jaar avonddiensten meegedraaid binnen een hospice. Hier heb ik veel gesprekken gehad, vaak wekelijks met de bewoners over hun beleving van hun ziekte, angsten en hun laatste wensen. Ik heb hier erg veel van geleerd en zie deze jaren ook als een hele waardevolle periode in mijn leven. 
In december 2017 ben ik zelf in een (borst)kanker-behandeltraject terecht gekomen en kwam ik ruim een jaar aan de andere kant van de dunne lijn te staan en hierna het na-traject. Ook zijn er een aantal mensen die me zeer dierbaar waren op jonge leeftijd overleden. Zelf heb ik ook op meerdere vlakken van verlies en rouw mijn ervaring opgedaan.  Al deze ervaringen hebben me gemaakt wie ik ben en hier ben ik zeker door gegroeid. Door zowel het werk bij de hospice als ook tijdens mijn eigen behandeltraject heb ik veel informatie opgevraagd, gezocht en geleerd over kanker.

Wat ik zelf als oncologie-patiënt regelmatig gemist heb was iemand die tijdens en na dat behandeltraject met je mee kon denken, je af en toe moed insprak, naar je zorgen/angsten kon luisteren. Dit zorgde ervoor dat ik in een HBO opleiding Professioneel coachen ben gaan volgen en heb hier mijn diploma voor gehaald.

Hierna heb ik de Post HBO opleiding verlies- en rouwverwerking gevolgd en heb deze ook met een diploma afgerond.

Opleidingen:

HBO opleiding Coach Foundation NOBCO-, EMCC- en EIA-erkenning

 •  Cum Laude geslaagd

HBO opleiding Professioneel Coachen

 • Algemene Coachingsvaardigheden
 • Het coachingstraject
 •  E- Coaching

Post HBO opleiding Verlies en Rouwbegeleiding

 • Verlies en Rouw in de hulpverlening
 • Verlies voor kinderen en jongeren
 • Rouw en echtscheiding

Certificaten:

 • Leergang Coach bij kanker
 • Grief Academy – “Ik lust je rouw”
 • Grief Academy – “Rouw bij kinderen”
 • Van onmacht naar kracht

Ik ben aangesloten bij  Keurmerk Coach bij Kanker (KCBK).

KCBK staat voor professionalisering van het vak Coaching bij Kanker en voor het opbouwen en delen van goede kennis over coaching bij kanker. KCBK is geaccrediteerd door Keurmerk Nederland. Jaarlijks volg ik verplichte bijscholing (deskundigheids bevordering) om deze specifieke kennis op peil te houden. Hiermee kan ik jou een optimale ondersteuning bieden. 

 
KvK nummer: 85732567
Scroll naar top